Aleksi Mäkelä

aleksi.makela

Valmistumisvuosi: 2013
Työnantaja: Lähitapiola Henkiyhtiö
Titteli: Henkilöstöriskipäällikkö

Mitä opiskelit yliopistovuosinasi?

Pääaineenani oli vakuutustiede ja sivuaineina laskentatoimi, yrityksen hallinto ja vero-oikeus.

Mitä kuuluu nykyisiin työtehtäviisi?

Toimin osana LähiTapiolan yritysasiakasliiketoimintaa henkilövakuuttamisen asiantuntijana. Asiakkaina ovat kaiken kokoiset yritykset pienistä suuriin. Tehtävänäni on kartoittaa asiakkaiden henkilöriskit, rakentaa asiakkaalle sopiva ratkaisu ja hoitaa myyntiprosessi loppuun asti. Ratkaisuilla pyritään muun muassa henkilöstön sitouttamiseen, johdon palkitsemiseen ja eläketurvan parantamiseen.

Millaisissa tehtävissä olet aikaisemmin työskennellyt?

Ensimmäisenä kesänä olin korvauskäsittelijänä Pohjolan irtaimistovahinkopuolella. Muun opiskeluajan olin Turvassa kesäisin kokopäiväisenä ja talvella osa-aikaisena korvauskäsittelijänä ajoneuvokorvauksissa. Nykyisessä tehtävässäni aloitin valmistuttuani kesäkuussa 2013.

Mihin suosittelisit syventymään opinnoissa (ja ehkä muutenkin), mikäli haluaisi vastaavanlaisiin tehtäviin?

Tärkeitä aineita ovat erityisesti laskentatoimi ja vero-oikeus. Nämä ovat mielestä muutenkin hyödyllisimmät aineet vakuutustieteen lisäksi. Tilinpäätöksen ja muiden yrityksen taloudellisten tietojen tulkitseminen on tärkeää hallita oikean asiakasvalinnan ja oikeiden ratkaisujen rakentamisen takia. Yritysverotuksen tuntemisesta on erityisesti hyötyä, koska monesti ratkaisuilla pyritään vaikuttamaan myös yrityksen verotukseen. Hyvä olisi myös, jos sijoitustoimintaan ymmärtää jollain tasolla sekä jos opiskeluaikoina on kertynyt myynnillistä työkokemusta.

Paras muistosi opiskeluajoilta?

Erinomaisia muistoja on paljon, mutta päällimmäisenä ovat smurffiviikot sekä smurffina että tuutorina, Ruotsin excut ja eräät Ruotsi-teemaiset sitsit.

Mainokset