Laura Sorva

laurasorva

Valmistumisvuosi: 2004
Työnantaja: Nordea Vahinkovakuutus
Titteli: Vakuutuspalvelujohtaja

Mitä kuuluu työtehtäviisi?

Vastaan Nordea Vahinkovakuutuksen vakuutuspalveluista. Vastuualueeni työ koostuu yksityis- ja yritysasiakkaidemme vakuutusturvan voimaansaattoon ja ylläpitoon liittyvistä tehtävistä. Työni on henkilöstön ja toiminnan johtamista: mm. käytännön esimiestyötä, toimintomme kehittämistä sekä sidosryhmätyöskentelyä organisaation sisäisten ja ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

Miten päädyit nykyisiin tehtäviin?

Siirryin Nordea Vahinkovakuutukseen Pohjolasta, jossa työskentelin erilaisissa esimies- ja liiketoiminnan kehittämistehtävissä reilun neljän vuoden ajan. Työmahdollisuus dynaamisen, kasvavan ja kansainvälisen vahinkovakuuttajan leivissä tuntui haasteena ja osaamistani kehittävänä pestinä vastustamattomalta, ja tartuin innostuksella nykyisiin tehtäviini vuoden 2008 alussa.

Mitä luit sivuaineena?

Yrityksen hallintoa

Antoiko vakuutustieteen tutkinto mielestäsi hyvät valmiudet työelämään?

Vakuutustieteen ja yrityksen hallinnon yhdistelmä on antanut hyvät teoreettiset eväät vakuutusalalla toimimiselle. Tutkintomme erikoisuudesta, teoriapuolta täydentävistä harjoittelujaksoista, oli alalle työllistymisen kannalta ehdotonta etua. Myös opiskeluaikaisista ainejärjestö- ja ylioppilaskuntakokemuksista on ollut hyötyä työelämässä. Nykyisten kokemustesi perusteella mitä olisi kannattanut lukea enemmän? Olen hyvin tyytyväinen tutkintooni; pulpetissa hankittu osaaminen kehittyy työnteon ja työtehtäviin liittyvän valmennuksen myötä. Lisävalmiuksia olisi silti varmasti tuonut työsuhteen juridiikan perusopintoja syvempi luotaus, projektihallintoon perehtyminen ja ihmistieteisiin, esimerkiksi sosiaalipsykologiaan, tutustuminen jo opiskeluaikana. Näiden opiskelua suosittelenkin esimiestehtäviin tähtääville.

Mainokset