Miia Pörsti

Miia

Milloin aloitit opiskelun?

Aloitin vakuutustieteen opinnot 2010.

Oletko jo valmistunut?

Olen gradua vaille valmis KTM, whatever that means.

Kuinka päädyit Aonille töihin?

Olin melko pitkään ollut kiinnostunut Aonista työnantajana. Laitoin Aonille alun perin työhakemuksen jo viime keväänä, mutta he etsivät silloin hieman kokeneempaa henkilöä töihin. Aonilta kuitenkin otettiin minuun myöhemmin yhteyttä ja he pyysivät keskustelemaan nykyisestä työstäni. Aloitin Aonilla vuoden vaihteessa, joten olen vielä varsin vihreä aonilainen.

Mikä on työnimikkeesi Aonilla ja mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työnimikkeeni on Assistant Account Manager, mutta sisäisesti puhumme myös juniorimeklarista. Työtehtäväni ovat pääasiassa vahinkovakuutusmeklarin työtehtäviä, joihin kuuluu muun muassa asiakasyritysten vakuutusturvan suunnittelua, vakuutusten kilpailutusta sekä asiakkaiden vakuutusten ja vahinkojen hoitamista. Juniorimeklarina työskentelen tiivisti kokeneempien kollegojen kanssa työpareina. Kokemuksen ja osaamisen karttuessa saan jatkuvasti enemmän vastuuta ja myös enemmän omia asiakkaita. Asiakassuhteiden kehittäminen ja laajentaminen on yksi osa asiakasvastaavan työtä.

Mikä on ollut parasta, yllättävintä tai palkitsevinta työssäsi?

Parasta on ollut se, että jo muutamassa kuukaudessa olen oppinut mielettömän paljon uusia asioita. Yllättävintä oli varmastikin se, että pääsin heti ensimmäisenä työpäivänäni mukaan asiakaskäynnille. Palkitsevinta on ollut päästä tekemään töitä todella haastavien ja mielenkiintoisten asiakkuuksien parissa jo alusta alkaen.

Kuinka koet, että opinnot ovat auttaneet sinua työurallasi?

Uskon, että vakuutustieteen opintoni olivat yksi syy siihen, että minut palkattiin Aonille.

Mitä opintoja suosittelisit sellaiselle, joka haluaa töihin meklarialalle?

Vakuutustiede on luonnollisesti hyvä lähtökohta. Aonin kaltaisissa kansainvälisissä meklaritaloissa englanti on työskentelykieli, joten siihen on myös hyvä panostaa. Myöskään laskentatoimen osaamisesta tuskin on missään työssä haittaa. Omalla kohdallani uskon, että myynnin ja markkinoinnin opinnoista olisi ollut hyötyä työssäni. Opinnot kannattaa toki suunnitella omien mielenkiintojensa mukaan.

Mainokset