Sonja Kivelä

Valmistumisvuosi: 2015
Työnantaja: Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo
Titteli: Tiimiesimies

Mitä opiskelit yliopistovuosinasi?

Aloitin opinnot vielä kun oli tiedekuntia ja Otto-automaatti päätalolla. Opiskelin itseni ensin hum. kandiksi puheviestinnän pääaineesta. Sen jälkeen loikkasin TTY:n yritysviestinnän sivuainekokonaisuuden kautta kauppikseen lukemaan vakuutustiedettä. Sivussa on tullut opiskeltua muun muassa aikuiskasvatusta, mediakulttuuria ja yrityksen hallintoa.

Mitä kuuluu nykyisiin työtehtäviisi?

Työskentelen Elon vakuutuspalveluiden keskisuurten yritysten tiimin esimiehenä. Aloitin tässä tehtävässä kesäkuussa 2016 oltuani sitä ennen kaksi vuotta vakuutuspalveluissa asiakasneuvojana. Tiimissäni on parhaillaan kahdeksan työntekijää, jotka hoitavat Elon TyEL-vakuutuksiin liittyviä asioita asiakaspalvelussamme puhelimitse ja sähköisissä kanavissa. Esimiestehtäviini kuuluu lähes kaikki mahdollinen rekrytoinnista kehityskeskusteluiden vetämiseen. Sen lisäksi osallistun edelleen asiakaspalveluun ja vakuutusten hoitoon siinä määrin, kun muilta töiltä ehdin. Kolmantena osa-alueena työtehtäviini kuuluvat erilaiset kehitysprojektit.

Millaisissa tehtävissä olet aikaisemmin työskennellyt?

Opiskeluaikoina sain kokemusta vakuutusalalta Pohjolassa ja LähiTapiolassa korvauskäsittelijänä sekä Kelassa asiakasneuvojana. Myös asiakaspalvelutöistä ruokakaupan tuoreosastoilla on ollut hyötyä moninaisissa asiakaspalvelutilanteissa. Aikaisemmat asiakasneuvojan tehtävät Elossa toimivat hyvänä ponnistuslautana nykyiseen esimiestehtävääni, kun tunnen ihan käytännön tasolla ne työt, joita tiimissäni tehdään.

Mihin suosittelisit syventymään opinnoissa (ja ehkä muutenkin), mikäli haluaisi vastaavanlaisiin tehtäviin?

Jos tähtää töihin työeläkeyhtiöön, suosittelen käymään ainakin kaikki mahdolliset sosiaalivakuutuksen kurssit. Tein myös graduni työeläkeyhtiöihin liittyen ja päädyin varmasti osittain sen ansiosta eläkealalle töihin. Sivuaineiksi suosittelen jotakin varmaa ja hyödyllistä sekä jotakin puhtaasti oman mielenkiinnon pohjalta valittua villimpää korttia. Villi kortti voi tuoda poikkitieteellistä osaamista ja auttaa erottautumaan joukosta työnhaussa.

Paras muistosi opiskeluajoilta?

Huikeita muistoja on rutkasti ja niissä kaikissa yhteinen nimittäjä on ainejärjestötoiminta. Olin hallituspuuhissa sekä puheviestinnän ainejärjestössä että Tariffissa ja pääsin tutustumaan niin opiskelijapolitiikkaan kuin erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Ainejärjestöhommat ovat mitä mainioin harjoittelualusta omien ideoiden testaamiselle ja omien vahvuuksien löytämiselle.

Mainokset